Sockelputs.se

Renoverad husgrund blir som ny.

Trasig betongtrappa.

Vi lagar din betongtrappa.

Betongtrappor kommer i många olika former. Allt i från tre till fyra steg till ringlande långa vackra trappor gjutna i betong. Betong som material är oerhört slitstarkt som material och fungerar ofta i decennier utan problem. Men till slut så behöver även det starkaste material översyn och underhållsarbete.

Det är betydligt svårare än man tror.

Som privat ägare och lekman exempelvis boende i villa så försöker man kanske gärna själv att renovera sin trasiga betongtrappa. Ofta med något betongspackel och färg med varierande resultat. Denna typ av renovering brukar fungera ett tag. Sprickor kommer ofta tillbaka och färgen börjar flagna och betongtrappan ser värre ut än någonsin.

En trasig betongtrappa är ingen inbjudande syn.

Inte nog med att en trasig betongtrappa ser illa ut. Både för gäster men även för dom boende. En trasig trappa kan vara riskfylld att beträda om det vill sig illa. Avslagna hörn och trasiga trappnossar kan även utgöra snubbelrisk för användare. En målad trappa utan halkskydd kan även bli väldigt hal vid fukt och regnigt väder. Det blir lite att tänka på när du ska renovera din betongtrappa.

Undvik onödiga olyckor.

För att undvika olyckor är det grundläggande att trapporna hålls rena och torra. En våt yta kan vara särskilt farlig med tanke på halkrisk

Hindrande föremål på trappsteg kan vara farliga hinder som ökar risken för fall. Det är nödvändigt att ta bort sådana föremål som kan ligga i vägen och utgöra en fara. Genom att upprätthålla en fri gångväg minskar du risken för olyckor och skapar en säkrare miljö.

Trappans skick.

Trappstegens skick spelar en avgörande roll för säkerheten. För att undvika halk- och snubbelrisker bör trappstegen vara i gott skick och fria från trasiga trappsteg och ojämnheter. Genom att regelbundet inspektera och reparera eventuella skador kan du säkerställa att trapporna förblir säkra att använda.

Belysning och Räcken

Tillräcklig belysning kan vara avgörande för att undvika fallolyckor. Ett upplyst trappa gör det möjligt för användare att tydligt se var de sätter fötterna och varje steg de tar. Dessutom är ett stadigt räcke att hålla sig i viktigt för att ge stöd och extra balans särskilt för personer som behöver lite extra hjälp i trappmiljö.

Design och Konstruktion

Vid nygjutning eller renovering av trappor är det klokt att följa de rekommenderade måtten och vinklarna för att skapa en säker och bekväm trappmiljö. Genom att ta hänsyn till ergonomiska aspekter och säkerhetsnormer kan du bidra till att minimera riskerna för olyckor och skapa en trappa som är både funktionell och säker att använda.

Att skapa en säker trappmiljö kräver en kombination av noggrannhet och uppmärksamhet på behovet av regelbundet underhåll. Genom att följa dessa riktlinjer kan du skapa en trappmiljö som främjar trygghet och förebygger olyckor. Vi kontrollerar även detta samtidigt vi renoverar din gamla trasiga betongtrappa. Finns det behov för underhållsarbete så utför vi även denna typ av arbete om så önskas.

Innan du dömer ut din gamla betongtrappa.

Vi lagar din betongtrappa med väl valda material som ger ett bestående resultat. Med rätt grundarbete och korrekta material skapar vi grunden för en hel och fin betongtrappa. Detta avslutas med kulörsatta ytskiktsmaterial som även ger ett bra halkskydd. Vi renoverar och återställer din gamla betongtrappa till nyskick. Låt oss komma på besök innan du dömer ut din trasiga betongtrappa.

Vi är specialister i samarbete. Besök renovera betongtrappa för mer information.

Hör av dig till oss.

Trasig betongtrappa.
Rulla till toppen