Sockelputs.se

Renoverad husgrund blir som ny.

Bygg din egen altan.

Bygga en uteplats.

Bygga en altan är populärt när man vill ha tillgång till en uteplats. En altan är också en plats att samlas med vänner och bekanta i sommarsolen. I dom flesta fall är en altan fri att bygga utan bygglov men det kan ändå hända att det behövs ett bygglov. Bygger man ett vanligt trädäck i marknivå krävs det oftast inget bygglov men kontrollera alltid vad som gäller just för dig och din altan.

Skapa en trevlig uteplats i din trädgård.

En altan kan förändra din trädgårgård utseende ordentligt. Det kan bli både trevligare och enklare att hålla i ordning på trädgårdsmöbler och dylikt. Du får också ett ordentligt lyft av din trädgård på ett positivt sätt. Man har också ganska stora möjligheter att bygga staket och skärma av mot insyn. Varför inte även kanske en trappa eller något steg ner mot den övriga trädgården.

Enkelt att ta sig ut och in på altanen.

Oftast bygger man så att man även har tillgång direkt till altanen via en så kallad altandörr. På så vis blir det enkelt och bekvämt att ta sig ut och slå sig ner när man har tid och lust för en mysig stund. Man drar heller inte med sig onödigt med grus, smuts eller dylikt vid in och utgång till sin altan.

Välj rätt material till din altan.

I dag finns många bra typer av virke som är behandlade på olika sätt som gör att man får en lång livslängd med minimalt med underhåll. Väljer man dessutom material som komposit så får man ett helt underhållsfritt material till altanen. Man slipper alltså allt underhåll som en altan av trä kräver. Komposit ser både ut och känns som trä och kan vara ett bra val för många fastighetsägare.

Innan man bygger en altan som ligger i anslutning till husets husgrund bör man kontrollera att sockelputsen är i gott skick.

Välkommen till oss.

Läs mer om sockelputs.

 

Bygg din egen altan.
Rulla till toppen